Over Trima

Trima is dé plaatmateriaalspecialist met ruim 80 jaar ervaring. Groothandel en grossier met het breedste en diepste assortiment van Nederland op het gebied van houtachtig materiaal. Trima is een zeer betrouwbare toeleverancier die streeft naar een transparante markt met eerlijke producten. Trima is altijd op zoek naar de beste kwaliteit.

Wij zijn gevestigd in Zaandam, naast het hoofdkantoor van TABS Holland waar wij onderdeel van uitmaken. Als onderdeel van dit concern hebben wij een brede kijk op de ‘wereld’ van hout. Met een grondige kennis van in- en verkoopmarkten, materialen en logistiek kunnen we een hoge service leveren. Zowel aan inkoop- als aan verkoopzijde doen we het liefst zaken op basis van partnership.

Trima is opgericht in 1931 en de naam is afgeleid van ‘Triplex’ en ‘Masonite’, de producten waarmee het bedrijf is gestart en groot is geworden. Destijds was Trima de enige leverancier van het product Masonite in Nederland. Tegenwoordig bieden wij een veel breder pakket plaatmaterialen, dat wordt geïmporteerd uit nagenoeg alle werelddelen.  Europa speelt hierin een belangrijke rol: met name voor Berkentriplex uit Finland en Rusland is Trima een ware specialist. Naast bulktriplex uit het verre oosten, Brazilië, Indonesië en Europa voor de handel, importeert Trima ook high-tech materiaal voor industriële toepassingen.

Trima levert waar mogelijk producten die voorzien zijn van een milieucertificaat zoals FSC en PEFC. Het aantal producten met een dergelijk certificaat is snel groeiend en betreft inmiddels het overgrote deel van onze verkopen. Een aantal producten is helaas nog niet verkrijgbaar met milieucertificaat. In dit geval vragen wij een verklaring van onze leveranciers zodat legale herkomst in ieder geval is gegarandeerd. Tevens wordt tegelijkertijd scherp gekeken naar de integriteit van de producten, het land van herkomst en de wetgeving van dat land.